Voor particulieren

Coex Installatietechniek biedt complete installaties voor particulieren. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in het aanleggen, renoveren en onderhouden van gas- en waterleidingen, verwarmingssystemen, warmte terugwininstallaties en woningaanpassingen. We hebben uitgebreide kennis van de producten waarmee we werken en onze jarenlange ervaring maakt dat we u een passend advies kunnen geven, naadloos aansluitend op uw mogelijkheden en wensen.

Vanzelfsprekend houden wij onze vakkennis up to date. Zo voldoen onze werkzaamheden en materialen altijd aan de voorschriften en bent u verzekerd van moderne kwaliteit, naar de laatste technische ontwikkelingen.

Gas
Coex Installatietechniek verzorgt de aanleg, uitbreiding en het onderhoud van uw gasinstallatie. Dit doen we voor onder meer uw CV-installatie, warmwatervoorziening, keukenaansluiting en haard of kachel. Wij adviseren om uw gasinstallatie regelmatig te laten nakijken en goed te laten onderhouden. Optimale veiligheid, een hoog rendement en kostenbesparing; u profiteert direct van de voordelen die goed onderhoud biedt.

Water
Ook voor de aanleg, uitbreiding en het onderhoud van de installaties voor het sanitair en drinkwater bent u bij ons aan een kundig adres. Voor het optimaal functioneren van keukens en badkamers, en dus het plezier dat u er van heeft, is de aanleg van perfecte installaties essentieel.

Waterleidingen
Of het nu gaat om de aanleg van een groots leidingennetwerk of het verhelpen van een lekkende kraan: ook op ons loodgieterswerk kunt u vertrouwen. Ons werk en materiaal voldoen hierbij vanzelfsprekend aan de actuele keurmerken en normen. Wilt u graag een gedegen advies, bijvoorbeeld over leidingverloop en -diameters? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Lekdetectie
Er zijn weinig dingen zo vervelend als het hebben van een lekkage, maar niet weten waar deze zich precies bevindt. De opsporing van de lekkage zorgt niet zelden voor een nog grotere schade dan de lekkage zelf. Vooral wanneer men gebruikmaakt van de traditionele (lees: destructieve) opsporingsmethodes. Voordat men daarmee een lekkage heeft gelokaliseerd, is er dikwijls al veel schade aan het interieur toegebracht.

Coex Installatietechniek pakt het daarom anders aan. Wij hebben voor elke lekkage de juiste meet- en detectietechniek. Zo kunnen wij lekkages opsporen in bijvoorbeeld waterleidingen, gasinstallaties en vloerverwarmingen. Dit met de juiste apparatuur en (dus) zonder hak- en breekwerk. Wanneer we de precieze plek van de lekkage eenmaal hebben gevonden, hoeven we enkel een kleine opening te maken om de lekkage te verhelpen. De vaak hoge kosten voor het herstel van breekwerkzaamheden spaart u hiermee uit.

Badkamers
Van een kleine en praktische ruimte met toilet, douche en wastafel tot een complete wellnessplek met bijvoorbeeld een whirlpool, stoomcabine of sauna. Welke badkamerwensen u ook heeft, Coex Installatietechniek geeft u een deskundig advies, zodat u altijd een juiste keuze kunt maken. Functioneel, modern, design, landelijk, creatief…, mogelijkheden in overvloed. En wat te denken van al die merken, leveranciers, materialen, tegels... Kiezen lastig? Wij denken met u mee, van ontwerp tot oplevering, en realiseren zo de badkamer van uw wensen. En natuurlijk bent u ook voor het renoveren van uw al bestaande badkamer bij ons aan een even vertrouwd als vakkundig adres.

Specialist in waterontharders
Kalk in het leidingwater heeft vele nadelen. Van sommige zijn we ons bewust, van andere niet. Door een centrale waterontharder in uw woning te laten plaatsen, heeft u nergens meer last van. Coex Installatietechniek kan u uitgebreid adviseren en precies die waterontharder plaatsen die het beste is voor uw woning. Onze waterontharders werken niet door elektriciteit of magneten, maar met een filter dat de kalk uit het water haalt. De waterontharder wordt geïnstalleerd net achter de watermeter, waardoor u overal in uw huis van kalkvrij water kunt genieten.

Het principe, waardoor het hars de kalk aan het water onttrekt, heet ionenwisseling. Na een bepaald aantal liters is de hars verzadigd en moet deze geregenereerd worden. Dat gebeurt door middel van een spoeling met een zoutoplossing die in de zoutbak wordt aangemaakt. Dankzij de zoutspoeling gaat alle kalk van de hars af en kan de ontharder weer kalkvrij water geven. Het spoelwater met alle kalk gaat via een afvoer naar het riool. Tijdens de spoeling kunt u nog wel water gebruiken, maar dat is niet kalkvrij. Dit duurt ongeveer een half uur en gebeurt eens per 6 à 10 dagen. Om de processen te regelen heeft het apparaat elektriciteit nodig. Het ontharden en spoelen gaat op druk van de waterleiding. De ontharders hebben dus geen pomp en zijn energiezuinig.

De voordelen van kalkvrij water:

 • Een zachtere huid en mooier haar na het douchen.
 • Minder last van huidproblemen, zoals winterhanden en eczeem.
 • Een besparing op alle schoonmaakmiddelen van 50 tot 75 procent.
 • Geen zouttabletten en andere antikalkmiddelen meer nodig.
 • Een langere levensduur van bijvoorbeeld uw wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker, kranen, sanitair en cv-ketel.
 • Minder verstoppingen in bijvoorbeeld leidingen en douchekoppen.
 • Geen lelijke kalkaanslag meer op douchecabines, tegels en voegen, sanitair, kranen, (auto)ramen en aquaria.
 • Nooit meer glascorrosie of witte aanslag op uw vaat.
 • Nooit meer uw koffiezetapparaat of waterkoker ontkalken.
 • Uw wasgoed is zachter, kleding behoudt langer haar kwaliteit.
 • Schoonmaken kost veel minder tijd en moeite.
 • Energie- en milieubesparend.
Heeft u vragen over waterontharders? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Elektrisch
Keukenapparatuur, verlichting en huishoudelijke apparaten: zonder een goede elektrische installatie wordt ons woongenot al een heel stuk minder. Of wat te denken van een aardlekschakelaar die niet (goed) functioneert, kortsluiting in een leiding of een kapotte schakelaar? Daarom wilt u de elektrische installatie helemaal in orde hebben; goed, veilig, energiezuinig en milieubewust. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen, verbouwen, verbeteren, uitbreiden en onderhouden van de elektrische installatie in uw woning. En wilt u iets extra's? Wij informeren u graag over de verassend complete (nood)verlichtingsinstallaties, deurvideo-installaties en intercomsystemen die wij u via een vertrouwd extern bedrijf kunnen aanbieden.

Verwarmingsinstallatie
Coex Installatietechniek levert alle denkbare vormen van warmtesystemen. Van de welbekende centrale verwarming en vloerverwarming tot luchtverwarming, heaters en (zonne)boilers. Van klassiek en vertrouwd tot de meest moderne en milieubewuste oplossing. Wij vertellen u duidelijk welk verwarmingssysteem het meest passend is in uw woning of in een bepaalde ruimte. En bent u toe aan een nieuwe ketel? Wij zetten samen met u de verschillende modellen op een rij en geven u een deskundig, betrouwbaar en vooral objectief advies.

Specialist in vloerverwarming
Wilt u graag vloerverwarming, maar ziet u op tegen allemaal verschillende 'mannetjes' over de vloer? Wij kunnen alle werkzaamheden geheel in eigen beheer voor u uitvoeren. Van de eerste inspectie en het freeswerk tot het laatste puntje op de i. Dat levert u direct een paar unieke voordelen op: één aanspreekpunt, geen kans op misverstanden, niet allemaal verschillende mensen over de vloer en natuurlijk een flinke kostenbesparing. Meer weten hierover? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Ventilatie
Een goede ventilatie is letterlijk van levensbelang. Dat is niet overdreven: door goed te ventileren wordt overtollig vocht en de aanwezige vervuiling uit uw woning verwijderd. Logisch dat een natuurlijk of mechanisch ventilatiesysteem bij de nieuwbouw van woningen een verplicht onderdeel vormt. Het voordeel van een mechanische ventilatie-unit boven natuurlijke ventilatie (door bijvoorbeeld ramen en/of deuren open te zetten) is het geringe warmteverlies.

Naast een mechanisch ventilatiesysteem met een driestanden schakelaar in uw badkamer, kunt u ook kiezen voor een draadloos te bedienen centraal ventilatiesysteem. U kunt in uw huis dan meerdere regelaars plaatsen, bijvoorbeeld in uw keuken, toilet en badkamer. En bij luchtverwarming worden verwarming en ventilatie in één systeem gecombineerd.

Profiteer via ons van een WTW-installatie
Een nog geavanceerder systeem dan de mechanische ventilatie-unit is het warmte terugwinsysteem, afgekort WTW. Hierbij zorgt een motor in de unit ervoor dat de lucht van buiten naar binnen wordt gezogen. In de unit wordt de lucht opgewarmd, waarna de warme lucht verder de woning in wordt getransporteerd en wordt uitgeblazen in de vertrekken waar u regelmatig verblijft. Vanuit deze vertrekken wordt de lucht door de woning naar de afzuigpunten getrokken, waarna de lucht via de leidingen weer bij de WTW-installatie terecht komt. Vervolgens wordt de warmte uit de lucht onttrokken en wordt de lucht verder naar buiten geblazen. De lucht die weer van buiten wordt aangezogen wordt verwarmd door de lucht die uit de ruimtes wordt afgezogen. Hierdoor wordt 60 tot 80 procent van de warmte die anders naar buiten zou worden geblazen hergebruikt, terwijl er 100 procent verse buitenlucht naar binnen wordt gevoerd. Het resultaat is verbluffend: de WTW-installatie is dé manier om uw woning comfortabel te houden (optimale ventilatie, frisse lucht en een aangename warmte) en ook nog eens flink te besparen op uw gasrekening. Groot praktisch voordeel: de ramen openzetten is bij een WTW-systeem niet nodig. Gedurende de hele dag wordt er al verse lucht van buiten door de woning getransporteerd. Hierdoor is de woning ook veel droger, waardoor eventuele schimmels tot het verleden behoren en de lucht een stuk makkelijker kan worden opgewarmd met radiatoren.

Service en onderhoud
Bijna geen kans meer op storingen, een optimale afstelling, een flinke energiebesparing en een langere levensduur van uw cv-ketel; een regelmatig onderhoud levert u aanzienlijke voordelen op. Coex Installatietechniek raadt u daarom aan om uw cv-ketel jaarlijks, voor de winter, een gedegen inspectiebeurt te geven. Wij kijken uw ketel van onder tot boven na, verrichten schoonmaakwerk, stellen uw ketel zo zuinig mogelijk af en controleren vanzelfsprekend op het allerbelangrijkste onderdeel: de veiligheid. Op een heel voordelige manier elk jaar opnieuw profiteren van de voordelen die goed onderhoud biedt? Maak dan gebruik van ons onderhoudsabonnement.

Natuurlijk verzorgen wij ook het onderhoud van uw airconditioning, beveiligingssysteem of andere installatie. En werkt iets niet zoals zou moeten? Een storing? Een lekkage? Wij beschikken over de juiste materialen en onderdelen om het probleem snel en goed te kunnen verhelpen. Niet tegen exorbitant hoge bedragen, maar tegen het normale tarief. Vakkundig én vertrouwd.EPDM dakbedekking
EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber dat wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer. Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden (denk aan UV, ozon en grote temperatuurschommelingen) en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

Overal ter wereld worden dan ook al meer dan 40 jaar met groot succes daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen overtreffen.

EPDM: het topmateriaal voor dak-, gevel- en vochtkerende systemen
 • Veilig aan te brengen, zonder open vuur.
 • Snelle verwerking door geprefabriceerde membranen.
 • Lichtgewicht.
 • Blijvend elastisch.
 • Bestand tegen micro-organismen, UV-straling, ozon en zure regen.
 • Wortelvast en rotbestendig.
 • 100% ecologisch verantwoord (loogt niet uit).
 • Een zeer gunstige milieubelastingsfactor.
 • Een bewezen levensduur van minimaal 50 jaar (het eerste EPDM-dak is inmiddels 70 jaar oud en nog steeds in goede staat).
Dakonderhoud
Naast dakdekken kunnen wij uw dak ook vernieuwen, renoveren, repareren en isoleren. Vanzelfsprekend zijn wij vertrouwd met alle mogelijke soorten dakbedekking. Dus ook wanneer u last heeft van lekkage, of als u dak is beschadigd door bijvoorbeeld bevriezing of storm, kunt u ons inschakelen. Met onze kennis en vakkundigheid onderhouden wij elk dakbedekkingssysteem op de juiste manier, zodat uw dak weer jarenlang meekan. Wilt u graag aanvullende informatie over de diverse soorten dakbedekking of het voor uw dak juiste (preventieve) onderhoud? Of bent u benieuwd naar ons meerjarig onderhoudsplan? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Dakafwerking en hemelwaterafvoer
Wanneer lood-, zink- en koperwerk vakkundig wordt aangebracht, heeft u janlang plezier van uw dakafwerking. De materialen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. Coex Installatietechniek voorziet uw pand van zinken of koperen deklijsten, dakgoten, hemelwaterafvoeren en rioleringssystemen. Ook kunnen wij het lood in opgaande gevels en om bijvoorbeeld schoorstenen op een professionele manier herstellen en vernieuwen. Wij zijn erin gespecialiseerd alles op maat te maken en helemaal te beantwoorden aan uw wensen. Voor een gedegen en betrouwbaar advies kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

COEX Installatietechniek Toldijk

Coen Extercatte
Hoogstraat 38
7227 NJ Toldijk
Telefoon: 06 - 33 66 84 94
E-mail: info@coexinstallatie.nl